EN BG

Разкажи ни за Everty и как започнахте в България.

Everty е част от групата YNV , глобалнакомпания, управляваща пет марки в три сектора: технологии, образование и недвижими имоти. Нашето портфолио от търговски, жилищни, хотелски и смесени имоти обхваща Америка, Европа, Африка и Азия. Ние притежаваме 22 имота (покриващи общо 123 388 квадратни метра) в пет различни държави: България, Гърция, Коста Рика, Нигерия и Съединените щати.

Everty стартира дейността си в България през 2014 г., когато придобихме етаж от Perform Business Center в София. Той беше зает от дъщерната ни компания Tek Experts, която разшири дейността си и придоби два допълнителни етажа през 2017 г. През 2019 г. Everty придоби целия Perform Business Center.

Този проект беше сигурна стъпка напред в постигането на целта ни да инвестираме 100 милиона евро в пазара на първокласни недвижими имоти в България; в подпомагането както на развитието на местната икономика, така и на благосъстоянието на секторите, в които сме активни.

След като придобихме на Perform Business Center, ние обявихме поредица от вълнуващи нови придобивания в София през 2022 г. Горди сме да включим Оборище 63, Matrix Tower и Prizma Offices в нашето инвестиционно портфолио. Трите нови имота бележат експанзията ни в три стратегически локации в града: централния квартал Оборище, бързо развиващата се бизнес зона по Околовръстния път на града и София Тех Парк.

Разкажете ни малко повече за последните придобивания на Everty в България.

Като част от нашата стратегия за създаване на устойчива добавена стойност на българския пазар на недвижими имоти, за нас беше особено важнода придобиемтри нови имота в София:

Познат по-рано като Sofia Residence, ребрандираният Оборище 63 е бутиков хотел, разположен в сърцето на най-престижния столичен район на Докторската градина. Местоположението на луксозния хотел предоставя възможност на гостите една луксозна откъдето лесно могат да разгледат забележителностите на града, които носят в себе си повече от 2000 години история. „Оборище 63“ е нова отличителна локация в този централен, зален и исторически квартал на София.

Matrix Tower е офис сграда клас А с площ от 4000 кв.м., разположена на входа на Residential Park Sofia. Тя е добре обслужена от системата на градския транспорт чрезметростанция “Бизнес парк София” и Софийския околовръстен път, като осигурява на настоящите и бъдещи наематели лесен достъп. Matrix Tower е дом на наематели като немската EOS Group, магазини за търговия на дребно и фармацевтична компания, и разполага с 24-часова охрана, ресторант и охраняем паркинг за наемателите и гостите на сградата.

Prizma Offices предлага 8000 кв.м. офис площи и се намира до Sofia Tech Park – вече утвърдена като зона за бизнес и иновации локация в София. Разположен на булевард „Цариградско шосе“, охраняваният имот се състои от 7 етажа от 950 кв.м., като предоставя на наемателите достатъчно пространство за разширяване на дейността им. Летище София е в непосредствена близост, което улеснява международните бизнес пътници, а районът разполага с добър достъп до обществен транспорт и пътна инфраструктура.

Какъв е фокусът на инвестиционната стратегия на Everty в България и в световен мащаб?

Everty се стреми да създаде стабилен и предвидим финансов растеж за нашите партньори. Основният ни фокус е върху клас А сгради на престижнилокации, но бихмеимали предвид и други имоти с потенциал за добавена стойност на второстепенни местоположения.

Като мотивирана, бързо развиваща се компания, ние съзнателно избираме нови инвестиционни възможности, които продължават да работят за поддържането на устойчивостта и развитието на местната икономика.

Инвестиционните критерии, на които държим, са:

  • Придобивания с висока стойност
  • Места за хотели и хотелиерство
  • Висококачествено строителство
  • Извънпазарни възможности
  • Висок потенциал за паричен поток
  • Бърз процес на затваряне на сделката
  • Офис сгради от клас А и клас Б
  • Възможности за добавена стойност/лизинг

Каква е визията на Everty за пазара?

Пейзажът на търговските недвижими имоти се променя. С увеличаването на технологиите, иновациите и търсенето на повече гъвкавост, Everty се стреми да бъде лидер на тази еволюция. Нашият фокус е да създаваме пространства, коитооправдаваточакванията на нашите наематели и гости на първокласни места по света. Ние внедряваме духа на човечност и устойчивост в нашите проекти, за да предоставим уникални преживявания и изключителни услуги. Създаваме пространства, където хората се отпускат, работят и се развиват.

Нашите имоти демонстрират най-високо качество с разнообразно портфолио, което включва ексклузивни вили на брега на Тихия океан, ресторант от световна класа, красив бутиков хотел на ръба на вулканичните скали на Санторини и друг в софийския районОборище, както и модерни офис сгради.

Everty сеангажира с подход, обърнат към човека, начин на мислене, който дава приоритет на хората, общностите и нашата планета, за да формира дизайна. Вземаме предвиднуждите на наемателите, посетителите и гостите, преди да прекрачатпрага на сградите ни. Проучванията показват, че когато хората прекарват време сред природата, се чувстват по-живи. Нашите пространства акцентират върхукрасотата на природата дори и на закрито по забавни и модерни начини.

В допълнение, ние внасяме социална и екологична отговорност в портфолиото на Everty и в общностите, където работим и оперираме. Целта ни е да включим аспекти на благосъстоянието и интегралния дизайн във всички нашипроекти.

Ние търсим LEED сертификат за екологично строителство, когато е възможно. Everty има за цел да създаде пространства, които вдъхновяват творчеството, подкрепят сътрудничеството и насърчават социалните контакти, винаги с уважение към естествената среда.

За да изградим нови проекти и да подобрим съществуващите активи, ние работим с реномирани архитекти и интериорни дизайнери. Имотите ни са предимно в центъра на града, с достъп до различни услуги и възможности за транспорт. Пространствата са проектирани така, че да са адаптивни, да предлагат изобилен достъп до чист въздух и вода и да увеличат максимално топлинния и акустичния комфорт.

Как виждате пазара на недвижими имоти в България? Какви са последните тенденции, които наблюдавате ?

Местният пазар е много динамичен. Имотите на първокласни места с потенциал за развитие ще продължат да бъдат много търсени.

Виждаме потенциала в разнообразни първокласни активи, включително пространства за съвместна работа и съвместен живот (co-working и co-living пространства), центрове за данни, модерни офиси и бутикови хотели.

Това е вълнуващо време за България като новозараждаща се туристическа дестинация в Европа. Страната ни предлага красива природа и плажове, богата история и култура и вкусна храна. Очакваме секторът на бутиковите хотели да се развие значително през следващите няколко години. В Everty взимаме предвидтези тенденции и затова се стремим да предефинираме възможностите за пътуване и да осигурим настаняване, което съчетава комфорта на дома с очарованието на приключението.

Освен това бизнес сцената на България се разраства, тъй като страната привлича водещи световни компании и инвеститори. Знаем, че удобствата от висок клас играят ключова роля за повишаване на удовлетвореността на служителите. Everty ще продължи да инвестира в разработването и управлението на първокласни бизнес имоти на първокласни места в България, като дава на компаниите чувство за собственост и удобен достъп до топ таланти.